dijous, de desembre 09, 2004

IBM deixa el mercat dels ordinadors personals

IBM ven la seva divisió d'ordinadors personals

Després de mesos de rumors, IBM ha comunicat que surt totalment del mercat dels ordinadors personals, venent la seva divisió de PC a la companyia xinesa Lenovo, el fabricant més important d'ordinadors al païs asiàtic. Com a part de l'acord, IBM cedeix a Lenovo la seva serie Think d'ordinadors portàtils i de sobretaula, així com la seva participació a Great Wall Technology, que passa per ser el principal rival de Lenovo.

La venta del negoci de PCs de IBM suposa un fet històric en el món de la informàtica, ja que juntament amb Apple van ser les dues comanyies responsables de la introducció dels ordinadors personals a les llars.

Ara Lenovo reforçarà la seva posició dins del creixent mercat xinès i intentarà introduïr-se en el mercat occidental, mentre que IBM es dedicarà als serveis informàtics, software i les solucions professionals.


4 Comments:

At 11:17 a. m., Blogger Manel Juàrez said...

És una pena, però és la demostració que el pc domèstic s'ha convertit en un electrodomèstic i com a tal cal fabricar-lo de forma econòmica i sense tenir en compte la qualitat sino els costos.
M'agradaria que alguna marca es centrés en el mercat empresarial i sortissin productes amb un control de qualitat adequat per aquest mercat. El problema és que la gent no vol pagar-ho.

 
At 4:58 p. m., Blogger Angel Ferrer said...

De totes formes, avui en dia, és molt fàcil comprar peces de qualitat i muntar un bon ordinador per la petita empresa, fet a mida segons les necessitats. Per a coses més específiques com el disseny hi ha la casa APPLE, i per feines de caràcter més administratiu amb un pc a mida n'hi ha prou.

També s'ha de tenir en compte que IBM fa un temps que no té importància en el mercat personal. Són massa cars, com tu dius la gent no ho paga. Prefereix més prestacions a menys cost.

Respecte a la qualitat, cert que els controls de IBM segurament superen els de moltes marques, però amb bons ocmponents ben seleccionats e spoden muntar molt bones màquines superiors en cost i rendiment a una estació personal IBM.

I si, l'ordinador personal esdevé avui en dia un electrodomèstic més que molta gent compra sense saber del tot com fer servir.

I per finalitzar dir que naturalment en el món empresarial, en la mitjana i gran empresa, IBM és de les companyies a tenir més en compte.

 
At 12:06 a. m., Anonymous Anònim said...

Great Blog! Ilike it.I have Totally Free dating site for singlesTake a look if you have a minute. Thanks and have a good one!

 
At 10:06 p. m., Anonymous Anònim said...

adult dating dating dating personals personals site site sites.info
adult dating dating dating personals personals site site sites.info

Find a date at adult dating dating dating personals personals site site sites.info

 

Publica un comentari

<< Home