divendres, de desembre 10, 2004

Disney recolza el format blu-ray

L'èxit de la batalla dels formats blu-ray i HD-DVD per succeir el DVD té molta relació amb l'acceptació que tinguin per part de la industria cinematogràfica nordamericana. L'HD-DVD compta amb el suport de Warner Bros, Paramount, Universal i New Line Cinema, amos del 45% dels DVDs que es venen actualment. Per la seva part, el BLU-RAY té al seu costat la Fox, Sony Pictures, Columbia Tristar, MGM i des d'ahir també a Disney, representant en total el 47% de les ventes actuals. Tot i aixó Disney ha dit que no està tancada al format competidor (HD-DVD) i que si el seu ús s'exten el podria recolzar igualment.

Pels que esteu preocupats sobre què fer amb els vostres reproductors actuals quan surtin les pel.lícules aplicant aquestes noves tecnologies, de moment podeu estar tranquils, ja que s'estudia la possibilitat d'incloure una capa DVD normal en les pel.lícules, per poguer ser llegida pels usuaris de DVD i facilitar així la transició sense perdre ventes ni obligar-nos a canviar l'aparell.

Penseu però que amb els nous formats el que s'aconsegueix és una imatge d'alta ressolució equiparable a la d'un ordinador i que només podreu apreciar-la si disposeu d'una tele HDTV, és a dir d'alta ressolució. Els televisors de plasma ho són, així que amb el temps i abaratiment de preus tots acabarem disfrutant de l'alta ressolució... o no.